Haleformer

Det er definert noen hovedformer på halen til en Kurilean Bobtail:

WHISK 

Består av 5-10 halevirvler. Lengden er 5-10 cm, eller en tredjedel av normal halelengde. Leddene er avrundet og har noe fleksibilitet ved bevegelse. Leddene kan utgjøre ett eller to tydelige knekk. På en langhåret Kurilean vil halestumpen se busket ut og virke proporsjonell til katten.

SNAG 

Består av for det meste 2-8 halevirvler. Halestumpen er sterk deformert og har liten bevegelighet. Knekkene føles som kuler. Den korteste varianten består av 2-3 stive ledd. En slik hale kan godt bli krøllet og se ut som en liten klump.

SPIRAL

Dette er den peneste og mest foretrukne halestumpen. Halestumpen består av 3-15 halevirvler som er deformert på en slik måte at de former skarpe vinkler mellom seg. Dette fører til at halen ruller seg opp. Spiralen kan se som en halv smultring eller en fiskekrok. Denne haletypen kan se fin ut på både langhårs / og korthårsvarianter.

DELAYED BOBTAIL

Er en feil. Haleavslutning kan minne om en spiral eller sikksakk. Den halen er rett og fri for defekter i de første 5-6 leddene, men ender som er en krok med defekte ledd på tuppen. Katter med denne haletypen kan ikke vinne titler på utstillinger men kan likevel brukes i avlsprogram.

Informasjonen på denne siden er lånt av RGJ Cat's.