Karaktér og utseende

KARAKTER Rasen er en sterk katt med et vilt uttrykk, den er dyktig jeger.  Det er meget smart katt som er mild i gemyttet, glad i kos og lek, elsker å være sammen med mennesker og andre dyr.

Den er omstillingsdyktig og stoler på sine omgivelser. Kurilean bobtail kan læres opp i enkelte triks, som f.eks å apportere ball/leke.

Man kan si at en Kurilean bobtail er en hund i katteverden.

Mer om kroppen til en Kurilean Bobtail:

HODE med form som trapes, avrundet i konturene, bred ved kinnbenets nivå, litt avrundet i profilen. Godt utvidet bred hake.

NESE er medium lang rett, like bredd, uten bestemt stopp. En svak fordypning fra pannen til bredden.

ØRER medium størrelse, brede ved basen, svakt frembøyd, runde i tuppen. Satt bred fra hverandre. Avstand mellom ørene er lik bredde av et øre.

ØYENE runde, plassert bred fra hverandre og svakt skråstilte.

KROPP. Kompakt, muskuløs, solid ben struktur, ryggen viser en delikat kurve fra skuldrene til rumpen . Bakføttene er lengre enn framføttene. Potter avrundet.

HALE  satt sammen av en eller flere vinkler eller en annen kombinasjon som kan være fleksibel eller stiv, retningen av vinkler er ikke viktig, synlig lengde på halen (uten pels)  3-8 cm, størrelse og form på halen bør harmonisere med helheten på katten.

Feil - halelengde fra 8 cm til 12 cm (katten kan delta på utstilling).

Diskvalifisering - halelengde mer enn 12 cm (katten kan IKKE delta på utstilling) Se haleformer. 

FARGE: alle med unntak av colorpoints, sjokolade, kanel, fawn, lilla og de samme kombinert med hvit. Alle mengde hvit er tillatt.

 

Informasjonen på denne siden er lånt av RGJ Cat's.